çekim yöntemleri 5 Temel Drone Çekimi Yöntemi


5 Temel Drone Çekimi Yöntemi

Farklı, görülmemiş yaratıkları ile kendine has, izleyiciyi ekrana kilitleyen bir tekniği vardır. Bazı zaman ise filmlerini özel müzikaller kullanarak yaratır. Daha çok genç olmasına rağmen çok yetenekli bir yönetmen Xavier Dolan. Filmlerinde anne-çocuk ilişkisini ele alarak toplumsal konulara da çokça değiniyor.

  • Profesyonel çekimlerde fotoğrafın titrememesi için tripod ve benzeri cihazlar da kullanarak, fotoğrafın kalitesini arttırabilirsiniz.
  • Hatta bazı aşırı durumlarda, tüm eseri örttüğü bile görülebilmektedir.

Kamerama takılı olan T1 master ünitesi, flaşlarıma takılı olan FlexTT5 ünitelerini kontrol ediyor, T1 master ünitesine takılı olan AC3 ünitesinden ise flaşlarımın gücünü ayarlayabiliyorum. PocketWizard tetikleyicilerim ile 1/8000sn enstantane ile çekimler yapabiliyorum. Hatırlarsanız bu çekimleri half güçte yapmıştık, o nedenle flaşımızı 1/8 güce alabiliriz.

Video Çekim Teknikleri Ve Düğün Videosu Yapmak

Kesinlikle bilmeniz gereken fotoğrafçılık teknikleri, arka plan ve odak uyumu, doğru flaş ve ışık kullanımı, oranlama, d… Zamanının çoğunu evde geçirdiğin bu zamanlarda özellikle farklı yemekler ve tarifler deniyorsan yemeklerin kadar yaratıcı fotoğraflar çekebilirsin. Bu noktada sadece yemeğin sunumunu değil aynı zamanda yapılış aşamalarını da fotoğraflamaya çalışabilirsin. Aynı zamanda sahneyi kurgularken mutfak araç gereçlerinden bir kompozisyon da oluşturabilirsin. Kameranın sağdan sola, soldan sağa yatay düzlemde hareket ettirilmesidir.

çekim yöntemleri

Yapılacak ilk iş yürüyüp giderken gözümüze takılmayan küçük varlıkları ve detayları fark edip yakalamaya çalışmak. Ağaçların kabukları, üzerine bastığımız karınca ve yapraklar, örümcek ağları, çiçeklerin, mantarların toprağa bakan tarafları gibi pek çok varlık ve detay algımız dışında kalır. Ortalama one hundred seventy cm uzunluğunda olan biz insanların gözleri, yürürken bu kadar bir mesafeden yere bakar. Üzeri yosun kaplı taşlara basıp derenin karşısına geçerken yosunları ve onların şekillerini ne düşünürüz ne de hatırlarız.

Perdeleri kullanarak özellikle portre fotoğrafladığında yaratıcı kareler ortaya çıkarabilirsin. Film kamerasını taşıyan ve dolly adı verilen kaydırma arabası ileri veya geri çekilirken yani nesneden uzaklaşırken kameranın yakınlaşmasıdır. Bu çekim tekniğinin de tıpkı eğik açıda olduğu gibi tedirgin edici bir görüntüsü vardır. Bu nedenle özellikle gerilim filmlerinde sıkça kullanılır. Çekim esnasında obje ile kamera arasında varsayılan açıdır.Kamera çekilen nesnenin etrafında en fazla a hundred and eighty derece hareket edebilir daha fazla hareket ederse buna aks atlaması denir. Bu kural uyulması şart olan bir kural değildir ancak uyulmadığı zaman gözü rahatsız eder.

Örneğin bir binayı ön, yan ve arka cephelerden farklı etkiler bırakacak şekilde farklı açılardan çekebilirsiniz. Objesi bina olan fotoğrafların yan objesi herkesin rahatça tanıyacağı bir şey olmalıdır. Böyle durumlarda binanın büyüklüğü ve genişliğini anlama imkânı ortaya çıkar. Fotoğrafa bakan kişi rahatlıkla kıyaslayarak binayı yorumlayabilir. Ayrıca iyi seçilmiş detaylarla binanın karakterini özetleyebilirsiniz. Bu nedenle fotoğrafa alacağınız görüntülerin detayları ve bu detayların birleştirilmesiyle ortaya çıkan kompozisyonun anlatımı yeterli olacaktır.

Kamera Çözünürlüğü Ve Doğru Bilinen Yanlışlar

Video çekimi yaptığınız alanın üzerine 3’e 3 ızgara yerleştirildiğini hayal edin. Konunuzu çekimin tam ortasına yerleştirmek yerine, konunuzu ızgaranın çizgilerinden birinin üzerine yerleştirmelisiniz. Çizgilerin kesiştiği noktalar bahsegel özellikle güçlü odak alanlarıdır, bu nedenle mümkünse videonun önemli öğelerini oraya yerleştirin. Doğal ışıkta çekim yapıyorsanız, sabah veya akşam, ışığın daha yumuşak olduğu zamanlarda çekim yapmak için elinizden geleni yapın.

Doğa fotoğraflarında doygunluğu biraz artırırsanız renkler daha da belirginleşir. Örneğin; grup fotoğrafı çekerken herkesin gülümsediği bir anı yakalamazsanız fotoğrafın mutlu bir anda çekildiği şüphesine düşülebilir. Ya da bir araba ”finish” çizgisini geçmeden önce çekerseniz arabanın yarışı bitirdiğine şüphe duyulabilir. Taşınabilir ışık kaynağı kullanıyorsanız, ışığı çekmek istediğiniz objeye uygun açıyla yerleştirin. Eğer ışık kaynağı taşınamıyorsa, mümkünse objenin yerini değiştirin.

Timelapse Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Gece fotoğraflarında ilginç görüntülerden biride havai fişek gösterilerinde çekilen fotoğraflardır. Havai fişeklerin görüntüsünü yakalayabilmek için makinemizi tripoda yerleştirir, enstantene ayarını ya da konumuna getiririz. Gösterileri dikkatle izleyerek patlamanın en çok olduğu bölgeye makinemizi döndürüp deklanşöre basarız. Gökyüzünde patlamalar seri olarak devam ederken makinemizin perdesi açık kalır ve ışık demetleri film üzerine kayıt olur. Bazen tek bir patlamayı görüntüleyebileceğimiz gibi aynı kare üzerinde birkaç patlamayı da görüntüleyebiliriz.

Bazı durumlarda görüntü kalitesini iyileştirmek ve tanının güvenliğini artırmak için özel tasarlanmış MR kontrast ajanlar enjekte edilebilir. Bu ilaçlar MR görüntülerinin detaylarını netleştirmeye yardımcı olacaktır. Foot ShotsTarantino’nun görsel anlatım diliyle en çok bir arada anılan obje muhtemelen ayaklardır. Lensten gelen ışığı işleyen kamerada ise sensörün bu ışığın ne kadarını ne kadar sürede alacağını belirleyen özellikler mevcuttur. Ayrıca sensöre gelen ışığın rengi, bu ışığın hangi çözünürlükte kaydedileceği gibi pek çok özellik de makineye bağlı özelliklerdir.



Copyright © 2015 Drivn Solutions. All rights reserved. Powered by The Inventiv Hub.